Patientberättelser

Läs om vad våra patienter

Kontakta oss

Fariba 29

Valde kliniken eftersom jag läst mycket bra saker om dem. Upplevde konsultationen bra och saknade inget i informationen. Opererades i lättnarkos, kände ingen smärta. Totalupplevelsen var mycket bra, personalen är professionella och vet vad de gör. Så många andra aktörer man möter och bristande språk, en annan kultur och när det blir komplikationer är det inte självklart att det går att få hjälp.

I Turkiet valde jag att gå igenom full narkos och det var hemskt att vakna upp omtöcknad och illamående i en miljö som inte kändes trygg eller hemma. Sjuksköterskorna som såg efter mig pratade inte engelska och jag kunde knappt göra mig förstådd. Det var en väldigt obehaglig situation. Jag mådde illa och kräktes av narkosen och sov minst 14 h efter uppvaknandet. Så min upplevelse utomlands är någonting jag nu kan ersätta med min operation hos Po. Jag hade en god kontakt veckan innan operationen med både Po och underbara sköterskan Lena. Samma dag så fick jag i lugn och ro förbereda mig. Jag kände mig lugn. Då jag tidigare mått så dåligt på full narkos valde jag att genomgå operationen med lugnande spruta. Något jag var lite nervös för, men mina vänner som genomgått samma operation lugnade mig. De sa till mig att det är helt naturligt att känna en nervositet, men att jag kunde vara trygg. Jag fokuserade på fördelarna med lugnande just för att slippa vakna upp omtöcknad och illamående.

Upplevelsen är bara positiv och minns endast någon sekund vagt. Uppföljningen var proffsig, jag har fått bra information om allt. Alla mina frågor har blivit besvarade. Formen på min nya näsa är naturlig och passar mitt ansikte. “Jag älskar min nya näsa”. Total upplevelsen; proffsigt, smärtfritt och över förväntan på alla sätt och vis. Tack, jag är jättenöjd!

Sanna 19

Valde kliniken eftersom jag läst mycket bra saker om dem. Upplevde konsultationen bra och saknade inget i informationen. Opererades i lättnarkos, kände ingen smärta. Totalupplevelsen var mycket bra, personalen är professionella och vet vad de gör.

Katherine 30

Blev rekommenderad av en vän att välja AstoriaklinikenKonsultationen kändes lite distanserat och kortfattad. Kände mig väl omhändertagen av både kirurgen och sköterskorna på operationsdagen.Opererades i lättnarkos, var väldigt nervös och orolig, det var dock inte farligt alls! Inget obehag, operationsresultatet är som förväntat. Totalupplevelsen kändes bra, vänliga sköterskor som fick en att känna sig” hemma och lugn”.

Dan 47

Valde kliniken för Po Haraldssons kompetens. Konsultationen var saklig, Opererades i lättnarkos, perfekt. Saknade inget i informationen, snabb och effektiv operation. Förväntningarna motsvarar absolut resultatet. Min totalupplevelse är positiv. Kändes proffsigt.

Emma 27

Jag fick Peo Haraldsson varmt rekommenderad till mig genom bekanta som genomgått operation hos honom. Efter min konsultation hos honom så kändes det självklart att välja Astoriakliniken då jag fick ett professionellt bemötande och stor förståelse för mitt önskade resultat. Då jag sökt ett tag efter en specialist som kan hjälpa mig med mina komplikationer efter en tidigare näsplastik har jag mötts av motstånd och mindre positiva bemötande.

Men efter konsultationen hos Po kändes det hoppfullt och tryggt. Ingen av de tidigare näskirurgerna har gett mig så mycket information och förståelse för näsans utförande och möjligheter. Varför jag valde att operera mig hos Po var för att jag tidigare opererat mig utomlands, Turkiet. Främst av den anledningen och den falska övertygelsen att “vi inte kan operera näsor i Sverige”.

Jag reste genom en välkänd förmedlare som anordnar specialresor gällande plastikkirurgi i Turkiet med många svenskar och skandinaver som kunder. Jag trodde jag var i säkra händer och att det skulle bli som en semester att få resa iväg och opereras. Men upplevelsen utomlands var allt annat än härlig och trygg. Jag kände mig utelämnad och ensam. Även fast jag hade en koordinator som passade upp på mig så är det så många andra aktörer man möter; språksvårigheter, en främmande kultur och när det blir komplikationer är det inte självklart att det går att få hjälp.

I Turkiet valde jag att gå igenom full narkos och det var hemskt att vakna upp omtöcknad och illamående i en miljö som inte kändes trygg eller hemma. Sjuksköterskorna som såg efter mig pratade inte engelska och jag kunde knappt göra mig förstådd. Det var en väldigt obehaglig situation. Jag mådde illa och kräktes av narkosen och sov minst 14 h efter uppvaknandet. Så min upplevelse utomlands är någonting jag nu kan ersätta med min operation hos Po. Jag hade en god kontakt veckan innan operationen med både Po och underbara sköterskan Lena. Samma dag så fick jag i lugn och ro förbereda mig. Jag kände mig lugn.

Då jag tidigare mått så dåligt på full narkos valde jag att genomgå operationen med lugnande spruta. Något jag var lite nervös för, men mina vänner som genomgått samma operation lugnade mig. De sa till mig att det är helt naturligt att känna en nervositet, men att jag kunde vara trygg. Jag fokuserade på fördelarna med lugnande just för att slippa vakna upp omtöcknad och illamående. Morgonen på själva operationsdagen fick jag träffa Po i lugn och ro och gå igenom mina förväntningar och han förklarade åter igen möjligheterna med min näsa. Hela miljön kändes trygg och hemtrevlig. Ingen stress som det är på stora kliniker/sjukhus som lätt smittar av sig på dig som patient. Underbara sjuksköterskor som stöttade mig och lyssnade till mig. Själva lugnande sprutan kändes inte alls. Det var mer som att ett lugn spred sig i kroppen och jag kände mig trött samtidigt som jag ändå kunde välja att vara medveten. Lite som känslan innan man faller i sömn. Och när jag låg där och blundade under själva operationen kunde jag tänka att “det här är nästan lite mysigt att få ligga väl inbäddad och bli omhändertagen”, vilket tyder på den trygghet jag upplevde.

När operationen väl var över så kunde jag själv ställa mig upp och gå, tillsammans med hjälp av sjuksköterska Lena, till min säng var en otrolig lättnad för mig. Så fantastisk känsla att slippa uppvaknandet efter att varit sövd! Jag kände mig glad och min mamma som väntade på mig blev överraskad att jag var så pigg. Jag känner ett stort förtroende och säkerhet med Po och Astoriakliniken. Till alla som funderar på att åka utomlands och operera sig kan jag rekommendera att tänka till en gång till. Med de komplikationer och den efterbehandling, för att inte tala om den psykiska påfrestningen, jag drabbades av önskar jag att jag valt att gå till Po på en gång.

Sinem 26

Blev rekommenderad av Öron, näsa och hals i Järva Konsultationen, kändes trygg men lite nervöst. Jag opererades i lätt narkos, det var lite nervöst men det gick bra, inte så farligt som jag trodde. Operationsresultatet motsvarar mina förväntningar. Totalupplevelsen är bra och tydliga svar på alla frågor. Finns tillgängliga.

Maria 29

Jag är vill tacka dig så mycket för en lyckad operation. Du opererade min näsa någon gång i november omkring 2007. Du lyfte då nästippen. Jag tycker du har opererat den jättenaturligt. Jag såg inte resultatet förrän efter 2 år. När jag kom på återbesök hos dig efter operationen så var jag lite missnöjd och tyckte att min näsa fortfarande såg lång ut men sen i efterhand blev min näsa finare och jag tycker den ser mer lyft ut nu än tidigare. Man ska ha tålamod helt enkelt.

Annelie 30

Blev rekommenderad av en läkare att söka Dr Haraldsson för besvären med min näsa. Jag blev opererad i lätt narkos och hade inga besvär med detta. Funkade bra. Omhändertagandet på operationen kändes bra och tryggt. Operations resultatet är över förväntan. Totalupplevelsen var så bra att jag kom tillbaka för en ny konsultation för ett nytt ingrepp. Litar på er!!

Kajsa 22

Valde efter en bekant till min mamma som är ÖNH-specialist han talade om att P-O var den bästa på näsoperationer. På konsultationen hade jag lite svårt att prata med P-O, det kändes som han hade lite för bråttom. Opererades i hel narkos det gick jätte bra. Totalupplevelsen har känts bra hittills och jag är nöjd med att jag valde Astoriakliniken.

Sofie 27

Valde kliniken på grund av Po`s kompetens inom näskirurgi. Po och jag var inte helt överens om de resultat jag ville uppnå, han såg på näsan som en del av hela ansiktet medan jag var mer fokuserad på näsan i detalj. Hans resonemang var såklart relevant och han vann mitt förtroende. Jag opererades i lättnarkos, oroade mig jätte mycket innan, men helt i onödan. Jag minns knappt något från operationen.