Fillers

Under livets gång kommer du att utveckla rynkor i pannan, mellan ögonbrynen och på utsidan av ögonen. 

Kontakta oss

Vi hjälper dig få slätare hud

Under livet gång kommer du att utveckla rynkor i pannan, mellan ögonbrynen och på utsidan av ögonen. Även solning, rökning och viktförändringar påverkar ansiktets utseende. I vissa fall kan det vara fördelaktigt att minska dessa rynkor med en enkel behandling.

Genom att tillfälligt förlama och minska muskelns funktion med  muskelavslappande injektioner, i exempelvis pannan eller kring ögonen, blir huden slätare. Det kan också dämpa den intensiva mimiken mellan ögonbrynen och pannan. Ett antal patienter har beskrivit att pannan känns lugnare, mer utvilad, efter behandlingen.

Vissa beskriver även att en del spänningshuvudvärk lindras under den tid muskelns funktion minskar.

Muskelavslappnande injektioner kan även användas vid ensidig ansiktsförlamning och för att behandla besvärlig svettning.

 

Ingreppet

Medlet ges som en injektionsbehandling, ofta med flera små stick i det område som ska behandlas. Det vanligaste är att vi behandlar området mellan ögonbrynen och pannan, och/eller på utsidan av ögonen.
Behandlingen lämnar små röda fläckar under några timmar. Vissa patienter har också beskrivit huvudvärk under närmaste timmarna efter behandlingen. I ytterst sällsynta fall har patienten drabbats av en allergisk reaktion.

Fyll ut

I kroppen finns det naturligt hyaluronsyra, som medverkar till att ge huden fukt och volym. En tredjedel av kroppens egen hyaluronsyra bryts ner och ersätts varje dag – och minskar kraftigt med åldern. Genom att injicera en icke-animalisk hyaluronsyra kan vi fylla ut huden och släta ut tunna linjer och ansiktsveck – eller göra läpparna fylligare.

Din hud tar initialt upp den injicerade hyaluronsyran och de estetiska effekterna går tillbaka efter varierande tid. Det långtidsverkande resultatet varar ibland i upp till 1-2 år. När vi bygger upp konturer som kinder och hakor använder vi en speciell lösning med större molekyler, som deponeras djupt och skelettnära, för att behålla effekten under längre tid.

Det finns ingen övre åldersgräns för behandling mot åldrande med fillers, men patienter som har mycket tunn hud behöver en annorlunda behandling jämfört med de med tjockare hud.

Övrig information

Vi använder tredje generationens korslänkad hyaluronsyra (HA) utan kristallina element, vilket gör den smidig och lättsprutad, av välkända märken som Juvederm och Stylage. Ingen av dem har en permanent effekt, utan går tillbaka efter en tid.

Alla märken har en palett undergrupper. Stylage Special Lips används exempelvis för behandling av munområdet och ger en naturlig och mjuk läppkontur. Stylage M slätar ut rynkor mellan näsan och mungiporna, samt runt läpparna. Den kan användas för att göra läpparna fylligare och kraftigare läppkonturer. Stylage L verkar på de synligaste vecken och linjerna, och förbättrar ansiktets konturer. Stylage XL och XXL återställer ansiktets volym, exempelvis kinder, kindben, näsa och haka.

Kvinna med rynkor runt ögon och pannveck. Före och efter muskelavslappnande behandling i panna och kråksparkar.

Kvinna med en underprojicerad kindkontur (proptopis). Före och efter utfyllnad av kinder och näsrot.

Kvinna med uttalade tear troughs (gropar under ögonen). Före och efter fillerbehandling.