Läppar

Om du vill ha större och fylligare läppar, kontakta oss!

Kontakta oss

Läppförstoring

Om du vill ha större och fylligare läppar och/eller visa mer av det läppröda kan vi göra en läpplastik. En läppförstoring kan göras på flera olika sätt – via injektioner eller med operation för att få ett mer permanent resultat. För att få fram mer av det röda görs med fördel en V-Y-operation på insidan av läppen. I vissa fall går det även att göra en så kallad måsvingeplastik, där vi tar bort en strimma hud mellan näsan och läppen för att få fram lite mer av det röda på överläppen.

Vi kan fylla ut dina läppar med kroppseget fett från knäregionen eller syntetiska material som Stylage eller Juvederm. Dina läpparna blir mycket svullna efter operationen, men det går ner efter några dagar. Det kan också blåmärken.

Operationen sker under en kort narkos och i regel kan du gå hem samma dag. Observera att det är mycket vanligt att behandlingen behöver återupprepas, för att resultatet ska bli beständigt, då både kroppseget fett och syntetiska material bryts ner av kroppen över tid.

V-Y-operation

Om du vill få fram mer av det läppröda kan vi lägga ett snitt på insidan av överläppen, så att mer av det röda på läppen dras framåt. Det påverkar däremot inte fylligheten i läpparna. Operationen görs i lättnarkos och du kan gå hem samma dag, men precis som vid alla andra läppoperationer förekommer det blåmärken och svullnader.

Stygnen tas bort efter cirka 10 dagar. Det finns en liten risk för övergående känselnedsättning i läppen efter operationen.

Måsvingeplastik

Om avståndet mellan överläppen och näsan är tillräckligt stort kan vi ta bort en strimma hud här, för korta avståndet och sträcka fram mer av det röda i överläppen. Inte heller det här ingreppet påverkar fyllnaden i själva läppen, men får fram mer av det läppröda.

Operationen sker under lättnarkos och du kan gå hem samma dag. Stygnen absorberas efter cirka 7-9 dagar och ungefär samtidigt går svullnaden och alla blåmärken bort.

Före: Kvinna med små läppar.
Efter: Fillerbehandling