Docent Ingemar Blomgren

Han har arbetat med estetisk plastikkirurgi i över 30 år och utför idag alla typer av estetiska ingrepp i ansiktet och på näsan, bröstoperationer och fettsugningar. Ingemar var i många år ägare till KirurgCentrum, innan han sålde kliniken och kom till oss på Astoriakliniken.

Ingemar utbildade sig till läkare på Karolinska Institutet och blev specialist i plastikkirurgi 1981. Han doktorerade inom plastikkirurgi på Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg 1984 och blev docent 1986. Idag har han licens att arbeta både i Sverige, England och USA.

På 80-talet utförde han den första mikrokirurgiska operationen i Sverige, tillsammans med doktor Godina från Jugoslavien. På Universitetssjukhuset Hôpital Foch i Paris arbetade han med mikrokirurgi 1987 och kom i kontakt med ledande plastikkirurger som Professor Tessier.

Under perioden 1896-1999 arbetade Ingemar på Karolinska sjukhuset och ledde traumaverksamheten på Plastikkirurgiska kliniken. Han deltog även i handläggningen av patienter med läpp-käk-gomspalt. Under 1995 samarbetade Ingemar med docent Per-Olle Haraldsson kring det Internationella Multidiciplinära Ansiktstraumasymposiet i Stockholm.

Sedan dess har han vidareutbildats av de ledande plastikkirurgerna professor Ivo Pitanguy i Brasilien och professor Monasterio i Mexiko, studerat näskirurgi i Chicago, lärt som om modern fettsugningsteknik vid Johns Hopkinsuniversitetet i Baltimore och besökt världens största plastikkirurgiska sjukhus BaDaChu i Peking.

Under flera år i mitten av 90-talet arbetade Ingemar som opererande konsult i Förenade Arabemiraten och har i ett par omgångar arbetat ideellt i AMREF:s regi i Kenya och Uganda. Genom åren har han ofta blivit anlitad som talare vid olika internationella möten och kongresser i hela världen.

Medlemskap

  • Svensk Plastikkirurgisk Förening
  • Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi
  • Han har också varit ordförande för etiska rådet hos Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi under åren 2011-2013